24 Αυγ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Προς αποκατάσταση της αλήθειας - ενάντια στη λάσπη, την ανακρίβεια και την άνθιση ιστοριών επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ημερών, και αισθανόμενοι την ανάγκη να ενημερώσουμε σοβαρά και υπεύθυνα αθλητές, γονείς αλλά και τον φίλαθλο κόσμο του Άργους που ενδιαφέρεται για το καλό των ομάδων της πόλης και κατ' επέκταση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:


Μετά από χρόνιο αίτημα αθλητών και γονέων και κρίνοντας  - βάσει απλών αρχών της προπονητικής - ότι η υπάρχουσα έως σήμερα αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα των παιδικών τμημάτων (Κ 15) και λόγω της έλλειψης εφηβικού πρωταθλήματος δεν επαρκούσε προπονητικά να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών (σε ερεθίσματα, επιβάρυνση και ψυχαγωγία) και συνυπολογίζοντας σε αυτούς τους αθλητές και έναν ικανό αριθμό αθλητών που αποφοιτούν από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ και για κάποιο λόγο δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα που αγωνίζεται στο Α΄τοπικό και ενίοτε ψηλότερα, κρίναμε σκόπιμο την αύξηση της αγωνιστικής δραστηριότητας ως συνέχειας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μέσω της συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα της β΄κατηγορίας Ε.Π.Σ Καστοριάς.

Κατά αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζουμε την αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητών μας με άλλα 16 παιχνίδια 90λεπτης διάρκειας, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αθληθούν ισόποσα και για κάποιους που είναι πιο ταλαντούχοι να προετοιμαστούν καλύτερα για την συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα του Παναργειακού (που είναι και ο μεγάλος στόχος) έχοντας αυξημένο πλήθος αγωνιστικών εμπειριών.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε υποχρεωτικά να δημιουργηθεί κάποιος σύλλογος, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα β΄κατηγορίας Ε.Π.Σ αφού για την μέχρι τώρα συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα Ε.Π.Σ απαιτούνταν μόνο η αποστολή της δήλωσης συμμετοχής.

Έτσι, μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την αγωνιστική χρονιά 2015/2016 και καθ΄όλα επιτυχημένη, προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την δημιουργία συλλόγου με κατάθεση της απαραίτητης αίτησης στο τοπικό ειρηνοδικείο όπου και σύντομα λάβαμε έγκριση αυτής.

Αποκτήσαμε λοιπόν κατά αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Καστοριάς και παράλληλα διασφαλίσαμε για τους αθλητές μας ένα αυξημένο πλήθος ποδοσφαιρικών εμπειριών χρήσιμων για την μετέπειτα συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα του Παναργειακού .

Παρ' όλα αυτά είναι λογικό η παρουσία ενός νέου συλλόγου να γεννά ένα πλήθος ερωτημάτων, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας αυτού αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το καθεστώς συνύπαρξης με τους προυπάρχοντες συλλόγους και δη με τον σύλλογο του Παναργειακού όπου και είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος.

Καταρτίσαμε για αυτόν τον λόγο ένα σχέδιο δράσης το οποίο σε κάθε περίπτωση θα δρα υποστηρικτικά προς την ανδρική ομάδα και όχι ανταγωνιστικά ή σε βάρος αυτής. Συνοψίζοντας, το πλαίσιο λειτουργίας που ακολουθείται συμπυκνώνεται  στο μότο ΔΥΝΑΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ και αναλυτικά:

Ανταγωνισμός
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ δεν θα λειτουργεί σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικά προς την ανδρική ομάδα αγωνιζόμενη εσαεί σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτή.

Αθλητές
ΌΛΟΙ οι αθλητές που θα αποφοιτούν από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ θα προάγονται στο ανδρικό τμήμα ανεξαιρέτως ετοιμότητας και στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς θα συμμετέχουν στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Εκεί και σύμφωνα με την γνώμη του εκάστοτε προπονητή ανδρικού θα επιλέγονται αυτοί που κρίνεται σκόπιμο να ακολουθούν τις εκδηλώσεις της μεγάλης ομάδας και πάντα με την σύμφωνη γνώμη και του γονέα του αθλητή, ενώ οι υπόλοιποι θα ενσωματώνονται στο τμήμα της δεύτερης ομάδας.
Επίσης, και ανεξαιρέτου ηλικίας, οποιοσδήποτε αθλητής κρίνεται ότι μπορεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της μεγάλης ομάδας από τον προπονητή αυτής αυτομάτως θα αποκτά το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην ανδρική ομάδα.

Έδρα
Σε περίπτωση που δεν επηρεάζεται η λειτουργία της ανδρικής ομάδας το  κεντρικό γήπεδο, σε διαφορετική περίπτωση χρήση οποιουδήποτε γηπέδου του δήμου παρέχει την δυνατότητα χρησιμοποίησης σε προπονήσεις και πληρεί τις προυποθέσεις χρησιμοποίησης για το β΄τοπικό πρωτάθλημα Ε.Π.Σ Καστοριάς.

Όνομα (διακριτικός τίτλος)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΣΟΝΕΡΙ ???

Συμβούλιο
7μελές (κυρίως με την συμμετοχή γονέων των αθλητών) και με την προσθήκη σε αυτό μέλους της ανδρικής ομάδας για διευκόλυνση της συνεργασίας και την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας.

Χρώματα
Ίδια με της ανδρικής ομάδας.


Για εμάς πάνω από όλα είναι ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ, τον οποίο υπηρετήσαμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε και στο μέλλον.

Με τιμή,
Η προσωρινή διοίκηση